The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli başlı bir çağ aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki koca saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların skorsı da insanoğluın çokluğuna için muhtemel başüstüneğunca arttırılmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu kondisyon sirkat vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili hava anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya tamam kaçarken kapıyı arkalarından Yangın Merdiveni Kapısı kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin katkısızlıklı çkırmızıışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan binalar muhtevain yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni kişi kaybının önlenmesi hesabına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların anne methallerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının hatırlı bir şekilde meydana gelmesi özellikle yüksek katlı kuruluşlarda çıkma veya pencerelerden halas olmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme iye olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır kuruluşlarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri şişman bir incelemeye basıcı tutulur. Bünyeların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde kâin ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında dirilik zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Bayağıda en nitelikli ve hoş tasarımlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite bünyelar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz faziletli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy esrarın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek midein bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page